Ska ni bygga nytt?

 

Vi erbjuder ett helhetskoncept när det gäller markbiten. Vi gör allt ifrån trädgårdsritningar till schakt, grundarbeten, trädgård och plantering.

 

Allt med en och samma entreprenör.

 

Trädgården är halva huset, just därför finns det mycket att vinna på att planera bägge bitarna parallellt. Idag blir trädgården oftast en negativ ekonomisk överraskning för kunden då det oftast ligger utanför kalkylen, och hamnar i högen med ”det ordnar vi sen”. Då en nyanlagd trädgård kostar från 100 000 kronor och uppåt så är det dock många gånger lättare sagt än gjort att ordna det sen.

 

I dagens samhälle med platsbrist och höga tomtpriser byggs det allt oftare på ”svåra” tomter. Det är trångt och många gånger kuperat. Rent ekonomiskt blir det allt viktigare att planera markarbetena rätt. Det kan finnas mycket pengar att tjäna på att få in material till trädgården i ett tidigt skede, innan huset är byggt och står i vägen.

   

Vi vill dock poängtera att det inte bara är en fråga om ekonomi. Att planera trädgård och hus ihop handlar i än högre grad att få samspelet dem emellan, både när det gäller praktiska lösningar som estetiska, att fungera. Det finns många faktorer att ta hänsyn till såsom grannhus, blivande grannhus, hur kommer man att gå och röra sig i trädgården, är ni trädgårdsmänniskor, skall det vara självskötande, var är morgonsol respektive kvällsljus, var finns svalka på sommaren, hur tar man tillvara på det sparsmakade vinterljuset, vilka vyer vill man ha respektive slippa se genom sina fönster o.s.v.

 

Att bygga hus är ett spännande projekt där många beslut skall tas. Ibland kan det kännas som om det är alltför många.

 

Vi på ON Entreprenad AB hjälper er gärna med att både komma igång och avsluta ert drömprojekt.